Наши Посети

ПОСЕТА НА НАШАТА ФАБРИКА

Градоначалникот на Гостивар Невзат Бејта со министерот за економија Дритон Кучи и министерот за правда Валдет Џафери беа во посета на нашата фабрика за производство. Во изјавата за медиумите, градоначалникот на Гостивар, Невзат Бејта истакна дека приватниот сектор има важна улога во демократските земји, особено во економскиот развој.

ОВЕ-СТЕЕЛ е најдобар пример за успехот во приватниот сектор, на семејството Бањица им посакуваме успех во бизнисот од генерација на генерација и создавање на традиција на семејниот бизнис. Директорот на компанијата Беким Бањица истакна дека во компанијата се вработени 23 лица, а во иднина се очекува да се отворат и други работни места, како што се и производствени способности. Бањица најави дека компанијата произведува челични ролни за подвижни ленти и има многу добри резултати на пазарот и пред се своите производи ги пренесува на косовскиот пазар и пошироко.


scroll up